כיצד ניתן לזהות דיכאון 

מצב הרוח ירוד, חוסר רצון לעשייה, איבוד העניין וההנאה מפעילויות שהיו קודם מעניינות ומהנות, אנרגיה וחיות נמוכים. עיסוק חוזר במחשבות חוזרות ונשנות על היותם חסרי ערך, חווים רגשי אשמה חזקים, וחשים חסרי ישע וחסרי תקווה. ירידה בריכוז ובזיכרון, הימנעות מפעילות ומשהות בחברה, התעניינות ירודה במה שקורה מסביב, מחשבות על מוות והתאבדות. נדודי או שינה מוגברת. ירידה בתיאבון, ובמשקל, או להיפך עלייה בתיאבון ובמשקל.  לעתים קרובות יתלונן החולה הדיכאוני על כאבי גוף כמו: עייפות, כאבי ראש ובעיות עיכול. ויש קושי ליהנות מהחיים ברמה היומיומית. חוסר אונים ייאוש ובדידות מכביד על התפקוד היומיומי. פסימיות וייאוש ותחושה ש”כלום לא יעזור”. תחושת בידוד, חוסר מוטיבציה וכוחות להיעזר. הבושה והפחד מסטיגמה, מקשים על פניה לטיפול.

מה כדאי לעשות?

הפנייה לבקשת עזרה, זהו צעד ראשון והכרחי בדרך להחלמה. טבעי להרגיש במצב רוח רע כשקורים ארועים לא נעימים, כל עוד זה זמני וחולף זה טבעי ונורמלי. אבל כשהסבל נמשך תקופה ארוכה, כשמתקשים למצוא הנאה בדברים שפעם שימחו אותנו ומרגישים “דאון” כללי, ייאוש, זה כבר מעבר למצב רוח רע ונדרשת התייחסות רצינית לעניין. יש לשער שאנחנו בדיכאון. כ- 5 אחוזים מאוכלוסיית העולם, סובלים מדיכאון. זאת אומרת שאחד מתוך כל עשרים אנשים חווה במהלך חייו לפחות חויה דיכאונית אחת או יותר. נשים נוטות לסבול מדיכאון כ-50  אחוז יותר מגברים.

על מה משפיע הדיכאון? 

הדיכאון משפיע על הפיזיולוגיה של הגוף. הגוף יכול לצאת מאיזון בנושאים כמו: שינויים במשקל הגוף , בעיות שינה, תיאבון, חשק מיני, וכאבים שונים בגוף כמו כאבי ראש כאבי בטן, מערכת החיסון. כמו כן אנשים עם בעיות פיסיות כמו: תפקוד בלוטת התריס, סרטן בלבלב, בעיות ביותרת הכליה, התפשטות קנדידה, אחרי התקף לב, נוטים לסבול מדיכאון. דיכאון יכול להשפיע על כל היבט בחיינו:  כולל במערכת היחסים.  הוא יכול ליצור מריבות וחוסר תקשורת. הקושי להתמודד עם הקשיים בחיים יכול להוביל לחוסר התמודדות או להתנתקות או בריחה על ידי שתייה/סמים. 

מתי יכול להופיע דיכאון?

אחרי כל שינוי דרסטי, אחרי כל שינוי שקשה לקבל את המצב החדש שבא אחריו: גירושין, אובדן מקום עבודה, מעבר לעיר או ארץ אחרת, מחלה מגבילה, מעבר מילדות לגיל ההתבגרות, גיל המעבר, מצבים בהם חלים שינויים פיסיולוגיים המשנים גם את הדימוי העצמי ותחושת הבטחון שקדמה לה. מי שגדל עם הורים שסבלו מטראומה ודיכאון יהיה יותר רגיש ועלול לפתח דיכאון בגלל שכך למד והפנים. ההכרה בקיום הדיכאון, והמוכנות להעזר, אלו הצעדים המשמעותיים הראשונים.

המטפל משמש כעוגן, מדריך ומורה דרך, המבין את המצב ומוביל את המטופל למעלה במסע להתחברות לשמחת החיים וגילוי העוצמה הפנימיים. טיפול אייפק בעזרת ביופידבק של מערכת השרירים, מאתרים ומזהים את האמונות הבסיסיות ודפוסי החשיבה השליליים שהופנמו במהלך החיים שתורמים לירידת המצב רוח והיווצרות הדיכאון. מזהים את הכוח מהעבר שמשפיע על ההתנהלות בהווה. טיפול שיחתי בשילוב עם טיפול אנרגטי, עוזרים לאדם לשחרר אמונות אלו מן היסוד ולהתחבר אל החיות והאופטימיות הטבעיים שלו. טיפול אייפק עוזר לשחרר דפוס הרסני זה ולטפח סליחה וקבלה עצמית ע”י טיפול באישרורים חיוביים ודימיון מודרך. וכךמתגברים על הלקאה עצמית, אשמה כרונית ודיכוי עצמי שהן תופעות מוכרות למי שסובל מדיכאון. ברובד הגופני חשוב לדעת שדיכאון ממושך יכול לגרום לדילדול מרכיבי תזונה וצריך להשלים בעיקר תוספים המחזקים מרגיעים ומאזנים את מערכות העצבים, המוח והחיסון. אני מעודד חשיפה לשמש, לטבע ולפעילות גופנית מתאימה למצב העוזרת בהגברת החימצון בגוף, חיזוק מערכת השרירים, והגברת הכושר הגופני הכללי. התוצאה – שיפור ברמת האנרגיה ומצב הרוח, ושיחרור טבעי של מתחים ולחצים מצטברים. דיכאון הוא קריאת הצלה של המקומות הפגועים בנפשנו המבקשים ריפוי והחלמה כדי שנוכל ליצור שינוי וגדילה ונוכל לחוות את שמחת החיים שבנו.

נגישות